SYNUNDERSÖKNINGAR FÖR KONTAKTLINSBÄRARE:
fördelar
Christina Chan
är optiker med en egen mottagning i Ontario i Kanada.
Här ger hon några tips på hur du får ut det bästa ur din synundersökning.
Regelbundna synundersökningar
hur ofta ska man gå på synundersökning?

Fråga din optiker, så ser han eller hon till att du har rätt synstöd med rätt komfort och att du undersöker synen tillräckligt ofta.

God ögonhälsa handlar inte bara om att ha perfekt syn. Under en synundersökning kommer optikern också att kontrollera din allmänna ögonhälsa.

Regelbundna synundersökningar säkerställer att du har optimal syn och att din ögonhälsa är god.
Du kommer också att diskutera dina kontaktlinsrutiner med optikern, vilket är viktigt för din allmänna kontaktlinsupplevelse och för att du ska använda linserna på rätt sätt.

VÄLJA RÄTT LINS
Är de bekväma? Ser du bra?

Synundersökningen är ett perfekt tillfälle att prata med din optiker om hur det går med dina linser.

Många patienter säger först att de är nöjda med sina linser, men sedan berättar de att de ofta behöver använda ögondroppar, inte kan bära linserna så länge, eller att linserna är obekväma mot slutet av dagen.

De antar ofta att obehaget är ett resultat av deras egen livsstil.

Om dina linser är obekväma eller inte fungerar som de ska så ska du ta upp det med din optiker. Det går ofta att hitta ett bättre alternativ. Linser med till exempel en ökad syregenomsläpplighet, mer avancerad optisk teknik med High Definition Optics och mjukare material kan erbjuda en bättre upplevelser än linserna du använder idag. Ibland kan det vara så enkelt som att bara testa en annan typ av kontaktlins.

Få ut det bästa ut din synundersökning

Det bästa sättet att garantera en positiv kontaktlinsupplevelse är att prata med din optiker om din syn, din ögonhälsa och dina komfortbehov.

Det är viktigt att du berättar om dina vanor och behov – om du till exempel sitter många timmar framför datorn, eller om du brukar sporta eller vara aktiv på andra sätt.

De flesta patienterna vill kunna leva sina liv utan kompromisser, och då är god syn en viktig förutsättning.